Είσοδος Μελών:

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ Σ.Ι.Γ.Α.
 
Υπολογίστε τις αμοιβές που θα πληρώσετε για την μουσική προς τους Οργανισμούς (Ε.Υ.Ε.Δ πρώην Α.Ε.Π.Ι. - AYTOΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - GEA)
 

Διατροφή

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ LIGHT

Light γαλακτοκομικά προϊόντα 

 

 

        Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας, καθώς θεωρούνται από τις πληρέστερες φυσικές τροφές.

        Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι απαραίτητα στο ημερήσιο διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου, γιατί περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενώ περιέχουν και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D.

        Οι συστάσεις για την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων στο γενικό πληθυσμό υγιών ενηλίκων ανέρχονται σε 2 μερίδες ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο ποτήρια γάλα ή 2 κεσεδάκια γιαούρτι.

        Άλλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έφηβοι, οι εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες καθώς και οι ηλικιωμένοι έχουν υψηλότερες ημερήσιες ανάγκες.

        Τα τελευταία χρόνια η βιοτεχνολογία έχει αφαιρέσει τα πολλά λιπαρά από κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα (προϊόντα light).

        Στην Ελλάδα τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (light) εμφανίστηκαν και διαδόθηκαν την τελευταία δεκαετία. Η εμφάνισή τους στην αγορά είναι σημαντική καθώς μπορούν να αντικαταστήσουν τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λίπη έχουν κατηγορηθεί ότι επιβαρύνουν το λιπιδαιμικό προφίλ ασθενών με υπερχοληστερολαιμία, υπερτριγλυκεριδαιμία ή άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

        Τα light γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλατα, γιαούρτια, τυριά) αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και όσων θέλουν ν’ ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή.

        Επίσης, οι νεότερες διαιτητικές οδηγίες για τους διαβητικούς αναφέρουν ότι τα συνολικά λιπαρά πρέπει να περιορίζονται στο 30% του συνόλου των ημερήσιων θερμίδων και ειδικότερα το κορεσμένο λίπος να είναι λιγότερο από 10%. Σε αυτή την περίπτωση η συμβολή των light γαλακτοκομικών προϊόντων είναι σημαντική.

        Έχει αποδειχθεί από πρόσφατες μελέτες ότι, όταν τα light γαλακτοκομικά προϊόντα συμπεριλαμβάνονται σε ισορροπημένα διαιτολόγια, μειώνουν την ολική χοληστερόλη και συντελούν στην καλύτερη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

        Μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες τα τελευταία χρόνια έδειξαν αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στα άτομα που κατανάλωναν πολύ κορεσμένο λίπος. Τα light γαλακτοκομικά προϊόντα συντελούν σημαντικά στη μείωση της πρόσληψης κορεσμένου λίπους από τη διατροφή.

        Τα light γαλακτοκομικά προϊόντα συστήνονται από τους διαιτολόγους στην προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους, κυρίως λόγω της χαμηλής τους περιεκτικότητας σε λίπος και θερμίδες.

        Αρκετές νέες έρευνες δείχνουν μια σύνδεση μεταξύ του ασβεστίου των γαλακτοκομικών προϊόντων με την απώλεια του σωματικού λίπους. Άτομα που στην προσπάθειά τους να μειώσουν το σωματικό τους βάρος χρησιμοποιούν γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν βάρος γρηγορότερα από τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και εάν λαμβάνουν ίση ποσότητα ασβεστίου από άλλες πηγές.

 

 

Πηγή: ΦΑΓΕ


 
Αναζήτηση γυμναστηρίων ανά περιοχή:
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΘΗΝΑΑΙΓΑΛΕΩΑΙΓΙΝΑΑΛΙΜΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΑΝΑΒΥΣΣΟΣΑΝΟΙΞΗΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΑΡΤΕΜΙΔΑΑΧΑΡΝΑΙ
ΑΧΑΡΝΕΣΒΑΡΗΒΟΛΟΣΒΟΥΛΑ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΒΥΡΩΝΑΣΓΑΛΑΤΣΙΓΕΡΑΚΑΣ
ΓΚΥΖΗΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑΓΛΥΦΑΔΑΓΟΥΔΙ
ΔΑΦΝΗΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΔΡΟΣΙΑΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΖΑΚΥΝΘΟΣΖΩΓΡΑΦΟΥΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣΙΛΙΟΝ
ΙΩΑΝΝΙΝΑΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΚΑΛΛΙΘΕΑΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΕΡΑΤΕΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΚΗΦΙΣΙΑΚΟΛΩΝΑΚΙΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΟΡΩΠΙΚΥΨΕΛΗΚαλαμαριά, ΘεσσαλονίκηΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΜΑΡΟΥΣΙΜΕΓΑΡΑΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΜΟΣΧΑΤΟΜΠΟΥΡΝΑΖΙΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣΝΙΚΑΙΑ
ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠ.ΦΑΛΗΡΟΠΑΓΚΡΑΤΙΠΑΙΑΝΙΑ
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠΑΛΛΗΝΗΠΑΠΑΓΟΥ
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΠΑΤΗΣΙΑΠΑΤΡΑΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΡΑΜΑΠΕΡΙΣΤΕΡΙΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΠΕΥΚΗ
ΠΙΚΕΡΜΙΡΑΦΗΝΑΡΕΝΤΗΣΡΟΔΟΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΤΑΥΡΟΣΥΜΗΤΤΟΣΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΧΑΝΙΑΧΑΪΔΑΡΙΧΟΛΑΡΓΟΣΨΥΧΙΚΟ

Copyright Γυμναστήρια Σ.Ι.Γ.Α. | Links