Είσοδος Μελών:

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ Σ.Ι.Γ.Α.
 
 

Σωματική Άσκηση

POWER YOGA

 

Πώς να αποκτήσετε όμορφο και ευλύγιστο σώμα… με την POWER YOGA

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η YOGA

 

        Η yoga, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ήταν γνωστή ως πρακτική από την αρχαιότητα σε διάφορες χώρες όπως η Ινδία, η Αίγυπτος, η Νότια Ευρώπη ακόμα και η Ελλάδα. Όμως επειδή η Ινδία είναι η χώρα όπου εξελίχθηκε ως παράδοση και όπου συστηματοποιήθηκε μέσα από τις Σούτρες του Πατάντζαλι, για αυτό θεωρείτε περισσότερο ινδική. Η yoga είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει ασκήσεις και τεχνικές που σαν στόχο έχουν την σωματική και πνευματική υγεία. Εξάλλου yoga στα σανσκριτικά σημαίνει "ένωση", ένωση του σώματος και του νου, ώστε να μπορούμε στην καθημερινότητά μας να λειτουργούμε αρμονικά, ολοκληρωμένα και συνειδητά.

 

 

 

ΓΙΑΤΙ YOGA 

 

        Η yoga είναι ένας συνειδητός τρόπος εκγύμνασης που εξασκεί αρμονικά το σώμα μέσα από έναν συνδυασμό ασκήσεων, στάσεων-αναπνοών και χαλάρωσης. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αναπνοή: οι αναπνοές είναι βαθιές και ρυθμικές και συγχρονίζονται με την κίνηση με αποτέλεσμα σταδιακά το σώμα να απελευθερώνεται από τις εντάσεις, να χαλαρώνει και ο νους να ηρεμεί. Οι κινητικές και οι στατικές ασκήσεις ξεμπλοκάρουν τη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα με θετική επίδραση στην σωματική και στην ψυχική μας κατάσταση.

 

 

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η YOGA 

 

Η yoga απευθύνεται στον καθένα, ανεξαρτήτως ηλικίας, βάρους, ευλυγισίας και φυσικής κατάστασης. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ευλύγιστος για να ξεκινήσει yoga, όπως ορισμένοι νομίζουν, αλλά όλοι θα βελτιώσουν την ευλυγισία τους και την αντοχή τους με την εξάσκηση. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως yoga είναι περισσότερο χαλάρωση - ότι δηλαδή κάθεσαι και δεν κάνεις κάτι - ενώ στην πραγματικότητα οι στάσεις της yoga δουλεύουν κάθε μυ του σώματος.  

 

 

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ YOGA 

 

Τα οφέλη της yoga είναι πολλά και σε διαφορετικά επίπεδα. Καταρχήν, από το πρώτο μάθημα θα νιώσετε το σώμα σας πιο ελεύθερο και θα αισθανθείτε πιο χαλαροί γενικότερα. Με την τακτική εξάσκηση θα διαπιστώσετε πόσο ευεργετική είναι η yoga. Μην σας κακοφανεί αν στην αρχή συνειδητοποιήσετε πόσο σφιγμένοι είσαστε, σταδιακά το σώμα σας θα αρχίσει να αποβάλλει τις εντάσεις και θα νιώθετε πολύ πιο ευχάριστα.

        Η yoga δυναμώνει το μυϊκό σύστημα, χαλαρώνει τους σφιγμένους μυς, αυξάνει την ευλυγισία και αντοχή, βελτιώνει την στάση του σώματος, θεραπεύει από χρόνιους πόνους. Δυναμώνει το νευρικό σύστημα και μας κάνει πιο ανθεκτικούς στο στρες. Επιδρά ευεργετικά στην αναπνοή, βελτιώνοντας την αναπνευστική ικανότητα. Ηρεμεί το νου και επιδρά θετικά στην ψυχική μας διάθεση. Με την μακρόχρονη και τακτική εξάσκηση αυξάνονται τα αποθέματα ενέργειας στο σώμα μας ώστε να έχουμε περισσότερη ευεξία και ενεργητικότητα.

 

 

Πηγή: Εβδομαδιαία εφημερίδα "ΑΤΤΙΚΗ περιφέρεια"  

 


 
Αναζήτηση γυμναστηρίων ανά περιοχή:
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΘΗΝΑΑΙΓΑΛΕΩΑΙΓΙΝΑΑΛΙΜΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΑΝΑΒΥΣΣΟΣΑΝΟΙΞΗΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΑΡΤΕΜΙΔΑΑΧΑΡΝΑΙ
ΑΧΑΡΝΕΣΒΑΡΗΒΟΥΛΑΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
ΒΥΡΩΝΑΣΓΑΛΑΤΣΙΓΕΡΑΚΑΣΓΚΥΖΗ
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑΓΛΥΦΑΔΑΓΟΥΔΙΔΑΦΝΗ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΔΡΟΣΙΑΕΛΕΥΣΙΝΑΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΖΑΚΥΝΘΟΣΖΩΓΡΑΦΟΥΗΛΙΟΥΠΟΛΗΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΙΛΙΟΝΙΩΑΝΝΙΝΑΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΜΑΤΕΡΟΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑΚΕΡΑΤΕΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΚΗΦΙΣΙΑΚΟΛΩΝΑΚΙΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΟΡΩΠΙΚΥΨΕΛΗΚαλαμαριά, ΘεσσαλονίκηΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΜΑΡΟΥΣΙΜΕΓΑΡΑΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΜΟΣΧΑΤΟΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣΝΙΚΑΙΑΠΑΓΚΡΑΤΙΠΑΙΑΝΙΑ
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠΑΛΛΗΝΗΠΑΠΑΓΟΥ
ΠΑΤΗΣΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣΠΕΡΑΜΑΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΠΕΥΚΗΡΑΦΗΝΑΡΕΝΤΗΣ
ΡΟΔΟΣΣΑΛΑΜΙΝΑΤΑΥΡΟΣΥΜΗΤΤΟΣ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΧΑΪΔΑΡΙΧΟΛΑΡΓΟΣ

Copyright Γυμναστήρια Σ.Ι.Γ.Α. | Links