Είσοδος Μελών:

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ Σ.Ι.Γ.Α.
 
Υπολογίστε τις αμοιβές που θα πληρώσετε για την μουσική προς τους Οργανισμούς (Ε.Υ.Ε.Δ πρώην Α.Ε.Π.Ι. - AYTOΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - GEA)
 

Υγεία

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το φυσικό φαρμακείο του σπιτιού        Πολλές φορές στο σπίτι μπορεί να μας προκύψει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχουμε. Για αυτό τον λόγο θα σας δώσουμε μερικά από τα «πρώτης ανάγκης» βότανα, αιθέρια έλαια, λάδια και αλοιφές που πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο φυσικό τα διάφορα προβλήματα που  μπορεί να συμβούν σε μας, αλλά και σε άλλους στο σπίτι.

        Πολλές φορές στο σπίτι μπορεί να μας προκύψει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχουμε. Για αυτό τον λόγο θα σας δώσουμε μερικά από τα «πρώτης ανάγκης» βότανα, αιθέρια έλαια, λάδια και αλοιφές που πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο φυσικό τα διάφορα προβλήματα που  μπορεί να συμβούν σε μας, αλλά και σε άλλους στο σπίτι.


∆ΙΑΡΡΟΙΑ

 


        Για τη διάρροια ιδανικό είναι ένα ρόφηµα από πράσινο τσάι. Σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι, αφού βράσει για 2\' το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 10\', το σουρώνετε και το πίνετε.
        Μπορείτε να κάνετε ρόφηµα βαλεριάνας, αλλά µε ΠΡΟΣΟΧΗ.
Βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού βαλεριάνα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και βράζετε για 2\'.  Πίνετε  ΜΟΝΟ 1 φλιτζάνι του τσαγιού την ηµέρα.


ΒΗΧΑΣ

 


        Για τον βήχα ιδανικό είναι  ένα ρόφηµα µε µέλισσα, θυµάρι, γλυκόριζα. Πίνετε 1 φλιτζάνι 2 με 3 φορές την ηµέρα.
        Επίσης, µε ρόφηµα φασκόµηλο µπορείτε να κάνετε γαργάρες 2 φορές την ηµέρα.


ΠΟΝΟΙ ΠΛΑΤΗΣ

 


        Σ\' ένα ποτήρι του κρασιού ρίχνουμε αμυγδαλέλαιο και 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο juniper και ginger και κάνουμε μασάζ 2 - 3 φορές την ημέρα.
        Επίσης κομπρέσα ζεστή με αιθέρια έλαια  juniper και ginger θα σας βοηθήσει. Προσοχή, μετά από το μασάζ και τις κομπρέσες να μην εκτεθείτε στο κρύο.
        Επάλειψη με κρέμα άρνικας 2 - 3 φορές την ημέρα βοηθά τους πόνους της πλάτης.


ΑΛΛΕΡΓΙΑ-ΚΝΗΣΜΟΣ

 


        Για την αλλεργία και τον κνησμό μπορούμε να κάνουμε επαλείψεις με κρέμα καλέντουλας και κρέμα rescue. Βοηθούν στον κνησμό και μαλακώνουν την ερεθισμένη επιδερμίδα και την κοκκινίλα.


ΑΫΠΝΙΑ

 


        Για την αϋπνία ένα ρόφημα με βαλεριάνα, μέλισσα, χαμομήλι το οποίο πίνουμε το βράδυ πριν τον ύπνο, βοηθά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

        Για 100 γραμμ μείγματος βάζουμε 40 γραμμ μέλισσα, 40 γραμμ χαμομήλι και 20 γραμμ βαλεριάνα. Από αυτό το μείγμα βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 15\', το σουρώνουμε και πίνουμε 1 φλιτζάνι το βράδυ πριν από τον ύπνο.


ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

 


        Για την δυσκοιλιότητα μπορούμε να κάνουμε ένα ρόφημα με ραδίκι, χαμομήλι, μάραθο και να πίνουμε 1 φλιτζάνι το βράδυ.
        Σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό βάζουμε 1 κουταλάκι από το μείγμα και το αφήνουμε στη φωτιά για 2\'. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στο νερό για 10\', το σουρώνουμε και το πίνουμε.


ΕΜΕΤΟΣ

 


        Για τον εμετό μπορούνε να κάνουμε ένα ρόφημα  χαμομηλιού ή μέντας μέσα στο οποίο θα ρίχνουμε 2 σταγόνες μέντα ή ginger αιθέριο έλαιο.
        Όλα τα βότανα πρέπει να προσέχουµε πολύ από του τα αγοράζουµε. Τα φαρµακεία είναι ένας χώρος που είµαστε σίγουροι για την ποιότητα των βοτάνων, την ασφαλή συντήρησή τους και προέλευσή τους.
        Η συντήρηση των βοτάνων στο σπίτι έχει πολύ µεγάλη σηµασία. Πρέπει να τοποθετούνται σε γυάλινα βάζα, µακριά από υγρασία και πολύ φως.
        Τα αιθέρια έλαια και τα λάδια πρέπει να φυλάσσονται σε σκουρόχρωµα γυάλινα µπουκάλια µακριά από το φως. Τα φυτικά λάδια και τα αιθέρια έλαια µπορείτε να τα βρείτε  σε επιλεγµένα φαρµακεία.
        Επίσης, τις  κρέµες και ό,τι άλλο χρειαστείτε µπορείτε να τα βρείτε σε φαρµακεία. Στα φαρµακεία µπορείτε να ζητήσετε συµβουλές και να σας βοηθήσουν σε όποιες  απορίες µπορεί να έχετε  σχετικά µε τα βότανα και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για το φυσικό φαρµακείο.
        Δεν είναι όλα τα βότανα ακίνδυνα και θέλουν προσοχή στην χρήση τους. Προσοχή επίσης θέλουν και τα αιθέρια έλαια ώστε να µην έρθουν σε επαφή  µε τα µάτια και το στόµα.
        Τα βότανα, τα λάδια, τα αιθέρια έλαια και οι κρέµες να φυλάσσονται µακριά από τα παιδιά.  
  Πηγή: www.diatrofi.gr


 
Αναζήτηση γυμναστηρίων ανά περιοχή:
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΘΗΝΑΑΙΓΑΛΕΩΑΙΓΙΝΑΑΛΙΜΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΑΝΑΒΥΣΣΟΣΑΝΟΙΞΗΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΑΡΤΕΜΙΔΑΑΧΑΡΝΑΙ
ΑΧΑΡΝΕΣΒΑΡΗΒΟΛΟΣΒΟΥΛΑ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΒΥΡΩΝΑΣΓΑΛΑΤΣΙΓΕΡΑΚΑΣ
ΓΚΥΖΗΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑΓΛΥΦΑΔΑΓΟΥΔΙ
ΔΑΦΝΗΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΔΡΟΣΙΑΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΖΑΚΥΝΘΟΣΖΩΓΡΑΦΟΥΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣΙΛΙΟΝ
ΙΩΑΝΝΙΝΑΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΚΑΛΛΙΘΕΑΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΕΡΑΤΕΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΚΗΦΙΣΙΑΚΟΛΩΝΑΚΙΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΟΡΩΠΙΚΥΨΕΛΗΚαλαμαριά, ΘεσσαλονίκηΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΜΑΡΟΥΣΙΜΕΓΑΡΑΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΜΟΣΧΑΤΟΜΠΟΥΡΝΑΖΙΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣΝΙΚΑΙΑ
ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠ.ΦΑΛΗΡΟΠΑΓΚΡΑΤΙΠΑΙΑΝΙΑ
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠΑΛΛΗΝΗΠΑΠΑΓΟΥ
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΠΑΤΗΣΙΑΠΑΤΡΑΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΡΑΜΑΠΕΡΙΣΤΕΡΙΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΠΕΥΚΗ
ΠΙΚΕΡΜΙΡΑΦΗΝΑΡΕΝΤΗΣΡΟΔΟΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΤΑΥΡΟΣΥΜΗΤΤΟΣΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΧΑΝΙΑΧΑΪΔΑΡΙΧΟΛΑΡΓΟΣΨΥΧΙΚΟ

Copyright Γυμναστήρια Σ.Ι.Γ.Α. | Links